Skip til hoved indholdet

FællesBo har boliger til alle. Uanset din alder, og uanset om du bor alene, to eller flere – så har FællesBo nogle gode boliger, der matcher din situation. Her kan du læse mere om, hvad vi gør specielt for at ramme særlige ønsker og behov hos studerende, enlige, familier og ældre.

Studieboliger til alle ønsker

FællesBo tilbyder studieboliger i Herning – og i omegnen. Det betyder, at vi har studieboliger til dig, der gerne vil bo i byen – og til dig, der ønsker mere ro og natur omkring dig. Alle boliger er tæt på offentlig transport til og fra områdets uddannelsesinstitutioner. Du kan også ønske, om du vil bo omgivet af andre studerende – eller i områder med ældre, enlige og familier.

Alle studieboligerne har eget køkken. Det er praktisk og betyder samtidig, at du kan søge boligstøtte.  Desuden har de fleste boliger tilknyttet pengeløse vaskerier, hvor udgiften til tøjvask trækkes over din husleje. Der er også studieboliger, hvor du må have husdyr.

Alle studieboliger har en ejendomsfunktionær, som klarer vedligehold og reparationer. Du kan altså koncentrere dig om dine studier – og bruge fritiden på noget andet.

Som studerende kan du gratis ansøge om en studiebolig. Efter 12 måneder som lejer kommer du højere op på ventelisten, hvis du efter endt studie søger en af vores øvrige boliger med mere plads.

Bor du uden for Herning og Ikast-Brande Kommune, har du mulighed for at få tilbudt en studiebolig med pendlerfortrin - læs mere her.

Du kan søge en studiebolig, hvis du:

  • Er i gang med en SU-berettiget uddannelse
  • Er i lære, arbejder som trainee eller har en elevplads
  • Kan dokumentere min. 20-timers ugentlig skolegang i dagtimerne. Det gælder også uddannelser, der ikke er SU-berettigede – eks. produktionsskole eller sprogskole
  • Er i praktikophold eller lignende, der fungerer som krav for optagelse på en uddannelse. Praktikophold og andet kan dog kun godkendes som dokumentation for 1 år.
  • Er ung med særligt behov – dokumenteres af en kommunal sagsbehandler.

Gode rammer til familien

Som familie har I brug for en bolig med god plads. Det er også rart med gode udendørs muligheder til leg, hygge og samvær med andre familier.

Hos FællesBo kan du vælge at bo i lejlighed, rækkehus og villa. Du har mulighed for bolig med egen have, og i vores etagebyggeri er der fokus på gode udendørsarealer, hvor der fx er grønne områder, gode legepladser og grill-områder.

De fleste af vores familieboliger er placeret tæt på skole og institutioner, og i yderområderne ligger boligerne typisk tæt på moderne multihaller.

Ved næsten alle familieboliger er der tilknyttet en ejendomsfunktionær, som klarer reparationer og vedligehold. Så har I mere tid til hinanden, til børnene og til gode naboskaber.

Enlige - bo lige som du vil

Du bestemmer selv, hvilke boligtyper og størrelser, du vil søge. Måske ønsker du at bo i rækkehus med have eller i en lejlighed med flere værelser. Vi råder over alle typer boliger og mange forskellige størrelser – fra 25-130 kvadratmeter.

Hos FællesBo bor du altid med mennesker omkring dig. Du kan hurtigt få god kontakt til naboer og opbygge et fællesskab, hvis du har lyst til det. Du kan også vælge, om du vil bo i et område, hvor der primært er ældre, studerende, familier eller andre enlige. Og du kan vælge, om du søger bolig midt i byen eller i en af omegns byerne.

Næsten alle boliger har en ejendomsfunktionær, som klarer reparationer og vedligehold. Så den side af sagen skal du ikke bekymre dig om.

Ældre - boliger tæt på andre

Vi har mange gode boliger til dig, der er kommet lidt op i årene. Boligerne finder du i de fleste af vores boligområder – det betyder, at du har mulighed for at bo centralt i byen eller vælge et roligere yderområde tæt på naturen. Stort set alle boligerne er placeret tæt ved indkøbsmuligheder.

Vores boliger er perfekte for dig, der gerne vil have andre mennesker omkring dig. Foretrækker du at bo omgivet af andre ældre, så kan du vælge vores +60-afdelinger, hvor alle lejere er fyldt 60 år og ikke har hjemmeboende børn. Du kan også vælge at bo omgivet af både unge og familier – og er du enlig, så kan du vælge en afdeling, hvor de fleste andre lejere også er enlige.

Flere boligområder har hyggelige udendørsarealer med bl.a. petanque-baner og grill-faciliteter. Enkelte af vores etagebyggerier har elevator, og flere vil få det fremover. Det er vedtaget som en del af helhedsplanen for FællesBo. Vi har også boliger, der er særligt velegnede til gangbesværede og andre med særlige behov, f.eks. som følge af et handicap.

Alle vores seniorboliger har tilknyttet en ejendomsfunktionær, der tager sig af reparationer og vedligehold. Så har du ikke det at bekymre dig om.

Læs mere om vores venteliste

Kom på ventelisten