Skip til hoved indholdet

Første hammerslag i afd. 106 Sønderager

Gå tilbage

Tilføjet 1. september 2023

 

 

Torsdag 31. august fejrede beboere, håndværkere og FællesBo, at renoveringen af 285 boliger på Sønderager nu er startet godt op.

Der er gang i renoveringerne hos FællesBo i disse år. Turen er nu kommet til Sønderager i det vestlige Herning. Arbejdet har været længe undervejs. Men endelig torsdag i denne uge kunne FællesBo officielt sætte gang i renoveringen. En god flok beboere fra afdelingen var mødt op til fejringen med pølser og sodavand på plænen ved afdelingens petanquebane i et flot sensommer-vejr.

Inden FællesBos formand Finn Stengel Petersen svingede hammeren, fortalte han lidt om processen:

Det er nu over 50 år siden Sønderager blev opført, og selv om boligerne dengang efter standarden var meget moderne, så trænger de nu til renovering. Det stod faktisk allerede klart for over 10 år siden, hvor FællesBo ansøgte Landsbyggefonden om støtte til at fremtidssikre afdelingen.
Så det har været en lang proces. At renovere med støtte fra Landsbyggefonden er ikke noget man gør på én dag. Men nu er vi her, og det skal vi glæde os over.

Stor omvæltning at flytte
Finn Stengel Petersen forsikrede, at FællesBo gør alt, hvad der er muligt for at finde gode genhusninger til alle.

For jer beboere, kan jeg forestille mig, at det, at I skal flytte ud af jeres boliger, mens de renoveres, er en ting, som fylder utroligt meget. Det er sin sag at skulle tømme sin bolig og flytte i en midlertidig bolig i en periode. En bolig man måske har boet et helt liv i. Det er ikke en nem sag.

Fakta om renoveringen af afd. 106 Sønderager
Renoveringen finansieres med penge fra Landsbyggefonden, FællesBo og Herning Kommune. Den samlede renoveringsudgift ligger på ca. 430 mio.kr. Afdelingen får efter renoveringen 276 lejemål. Boligerne totalrenoveres med blandt andet nye køkkener og badeværelser og udskiftning af alle vand-, varme- og elinstallationer.